GETLANG: Unable to load lang 'ca' from kms_web_lang - Irestal Inox | Centre de Services en Acier Inoxydable
Núvol de tags

 

Notícies

ARTICLES » 2015-06-09

Irestal Group incrementa en 40 milions d'euros els seus fons propis després de la inversió de Black Toro Capital

 

 • El fons d’inversió internacional injecta 10 milions d’euros per impulsar el pla d’expansió d’Irestal Group i compra el deute al sindicat de bancs d´Irestal
 • L’aportació de BTC permetrà reduir significativament el deute bancari de la multinacional.


Irestal Group, empresa líder del sector de l’acer inoxidable amb presència a 12 països, incrementarà els seus fons propis en 40 milions d’euros després de l´operació realitzada amb Black Toro Capital (BTC) que combina aportació de liquiditat addicional per a incrementar el capital circulant, més la compra del deute bancari i la seva conversió posterior en préstec participatiu. Amb aquest acord la companyia redueix de forma significativa el seu deute bancari i es dota de recursos suficients per rellançar el seu pla estratègic de creixement.

Aquest pla director, de cinc anys de durada i iniciat al 2013, té com a objectiu consolidar la posició d’Irestal en el seu segment de negoci potenciant els actuals mercats europeus a través de productes d’alt valor afegit i introduint-los en d’altres de nous amb significatives perspectives de creixement. L´objectiu de Black Toro Capital, enfocat a invertir en empreses de dimensions mitjanes, és donar suport a Irestal Group en el seu pla d`expansió i reforçar encara més la seva solidesa financera, així com la seva penetració en els mercats internacionals on BTC té una amplia experiència de més de 15 anys.

Fa més d’un any, Irestal Group va posar en funcionament aquest pla de negoci i va refinançar el deute a llarg termini per un import de 30 milions d’euros, així com les línies de capital circulant. També es va dotar de recursos capitalitzant la plusvàlua de les vendes de les seves filials a Ucraïna, República Txeca i Eslovàquia, així com d’uns terrenys de la seva propietat ubicats a Polònia (Katowice). La companyia també va vendre la seva participació a la filial alemanya del grup per reduir el deute i escometre el seu pla de reestructuració intern ja completat.

Durant aquest període, Irestal Group ha treballat en la consolidació dels seus mercats tradicionals –destacant el bon funcionament de Gran Bretanya-, ha potenciat el mercat dels Estats Unit. Addicionalment, Irestal ha incrementat la producció de tubs de grans dimensions i d’aplicacions específiques per la indústria química i el sector de l’automoció.

Entre els projectes previstos pel 2015 i 2016, destaca el desenvolupament de la fàbrica que Irestal Group té a Xanghai (Xina) en una joint venture amb el grup xinès Tsingshan Iron & Steel Group. Aquest desenvolupament té com a objectiu abastir la forta demanda dels mercats asiàtics.

Signatura Acord Irestal BTC

Per a Joaquim Boixareu, CEO d’Irestal Group, l’acord amb Black Toro suposa “reforçar la solidesa de la companyia, el que ens permetrà créixer més i incrementar vendes culminant, d’aquesta manera, el pla estratègic iniciat fa dos anys”.
En opinió de Ramón Betolaza, soci fundador de Black Toro Capital, “aquesta inversió en una empresa líder en el sector de l’acer com Irestal Group i amb un equip directiu excepcional reafirma el nostre compromís amb el teixit industrial espanyol apostant per empreses líders en els seus respectius segments. El nostre objectiu és ser socis estratègics d’Irestal Group i donar suport al rellançament del pla industrial i la seva consolidació internacional”.

Sobre IRESTAL GROUP.- Irestal Group és una empresa multinacional de referència en el sector de l’acer inoxidable. Amb més de 15.000 clients arreu del món, la companyia compta amb instal·lacions industrials a Catalunya, Galícia, Birmingham, Xanghai, Nova York i Moscou. Irestal Group té com a accionista de referència la família Boixareu.
Sobre BLACK TORO CAPITAL.- Black Toro Capital, amb oficines a Barcelona, Madrid i Londres, és un fons d’inversió especialitzat en inversió directa a empreses espanyoles per fomentar el compliment del seu pla de negoci i impulsar el seu creixement. BTC, forma part del Grup Trea, identifica i estructura inversions a companyies que requereixen recursos financers per seguir creixent industrialment. La firma aporta capital ‘pacient’, a mitja i llarg termini, a empreses, un model que reforça el teixit industrial espanyol.


Enllaços de premsa:

 • Generalista:
 • Econòmica


Comentaris publicats

  Afegir comentari

  Genera un nou codi
  Introduïu el codi de seguretat

  Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web