GETLANG: Unable to load lang 'ca' from kms_web_lang - Irestal Inox | Centre de Services en Acier Inoxydable
Núvol de tags

 

Notícies

ARTICLES » 2012-08-31

Irestal incorpora el 441 a la seva gama de productes

Des de Setembre 2012, Irestal Group incorporarà al seu catàleg de productes la qualitat AISI 441 / 1.4509, en xapes i bobines laminades en fred.

L'AISI 441, conegut com a ferrític millorat o estabilitzat, és una al·leació ferrítica amb la mateixa proporció de crom que la família de ferrítics més estesa (el grup 2, tipus 430); entre un 14 i 18%; però que a més incorporà Titani i Niobi en la seva composició com a elements estabilitzadors.

 • En comparació amb el 430, ofereix una millor soldabilitat i conformabilitat, presentant un comportament inclús superior al 304 en alguns casos.
 • Ofereix també una excepcional resistència a la fluència (menor deformació front a deformacions de llarga durada)
 • Un altra gran avantatja és que el 441 és pot considerar virtualment immune a la corrosió intergranular.

Els ferrítics ja tendeixen a ser menys susceptibles a aquesta corrosió, que pot produir-se per la soldadura. Però en n el cas del 441 ja és absoluta: la presència de formadors de carburs com el titani (Ti) i niobi (Nb) lliguen el carboni durant la soldadura, impedint la seva combinació amb el crom que formaria carbur de crom. (condició: Ti = 5x Ca, o Ti+Nb = 3x Ca)L'absència de Níquel en el 441, com en tots els ferrítics, dona un preu inferior a la gama austenítica, i sobretot un preu més estable, amb l'avantatja que suposa de cara a una planificació a mig terme, al no veure's influenciat per la volatilitat del níquel.

La gama 441 ve a complementar la sèrie 300, ser una alternativa a la 200 i substituir a altres materials com l'acer al carboni en moltes àrees (presenten el mateix comportament en quant a conformació).

Hi ha un acer inoxidable específic per cada us i situació; consulti la nostra xarxa comercial per informar-se en més detall d'aquest producte així com assessorar-se del material més adequat pel seu negoci.   -> Click Aquí
Comentaris publicats

  Afegir comentari

  Genera un nou codi
  Introduïu el codi de seguretat

  Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web