GETLANG: Unable to load lang 'ca' from kms_web_lang - Irestal Inox | Centre de Services en Acier Inoxydable
Núvol de tags

 

Notícies

ARTICLES » 2014-06-16

Nickel l'alça? Per què pagar més per un material que segurament no necessitem?

En els últims mesos estem vivint una alça del preu del Nickel (com pot observar-se en aquest històric). Bon moment doncs per plantejar-se l'opció de la qualitat 201, amb menor quantitat de Ni (i per tant preu inferior, i més estable) al mateix temps que substitut perfecte del 304 en nombroses aplicacions.La qualitat AISI 201 o UNS S20100 és un inoxidable austenític d'alt rendiment formulat per tenir un mor cost i més estable, degut a la substitució per Manganès d'una part del Níquel que trobem a les sèries 300.

L'aliatge resultant té un comportament i unes propietats comparables a les obtingudes en la sèrie 300; no així en el cas d'aliatges ferrítiques com la 430, amb diferències significatives a les seves propietats, i sovint es fa impossible poder substituir-la per 304.


  • Propietats:

L'aliatge AISI 201 conté aproximadament la meitat de quantitat de Níquel que conté el 304. Per tal de mantenir propietats similars al tipus 304, al AISI 201 una part del Níquel és reemplaçat per Manganès. L'addició d'aquest mineral i el mateix contingut en Crom permeten que el contingut en Níquel es redueixi fins al 4,5%, mentre que es mantenen les propietats austenítiques així com bones propietats físiques, mecàniques, de soldabilitat i resistència a la corrosió.

  • Aplicacions:

Aquesta qualitat duu més de 50 anys en fabricació, per tant amb una extensa experiència en gran varietat d'aplicacions com son:
- Força / Resistència: Abraçadores, cèrcols de pistó, espaiadors termals etc.
- Decoració o aspecte extern: Arquitectura, mobiliari etc.
- Resistència a la corrosió: Rentadores, dispensadors de begudes, geladores, mobiliari d'hostaleria etc.Per a més detall i assessorament, consulti a la seva delegació més propera (AQUÍ).
Comentaris publicats

    Afegir comentari

    Genera un nou codi
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web